Det här är jag

Jag har haft den här bloggen i snart två år, och inte presenterat mig själv en enda gång. Det är rätt illa. Jag är jättenyfiken på vem personerna bakom alla julbloggar är, och eftersom jag valt bort en "Om mig"-spalt på startsidan känner jag att ett inlägg i kategorin Vem är jag? vore på sin plats.
 
Det är inte ofta jag figurerar på bild, så förlåt men det här är allt ni får. Paint for life!

Föga förvånande heter jag Linda. Jag kommer från, och bor i, Finland. Det är för det mesta inga problem, men vi har ingen vettig julmust och ingen Saturnusglögg. Inte har jag smakat Dumle pepparkaka heller. Vid den här tiden på året befinner jag mig oftast i min lilla etta i studiestaden. Jag läser svenska och tyska, och lite pedagogik därtill. Nån gång kanske jag blir lärare, men det jag vill mest är att skriva.
 
Jag är en nörd. Det gäller det mesta jag tar mig an. Jag har en förmåga att bli lite väl ivrig i lite väl många fall. I den här bloggen ger jag utlopp för min överdrivna julnördighet, men jag har även andra liknande kvaliteter. För lite mer än ett år sedan började jag på allvar slita ut symaskinen, och sedan dess har jag ägnat sorgligt mycket tid åt att vara på jakt efter färggranna retrotyger från 60- och 70-talet. Dessutom virkar jag och broderar tills nacken säger ifrån.
 
Som man kan vänta sig av en svenskstudent gäller min nördighet även litteratur. Helst slukar jag ungdomsromaner, trots att jag snart uppnår en ålder av 21 år (närmare bestämt sex dagar innan julafton). Jag är av den uppfattningen att ungdomslitteraturen är mycket bättre och mer givande nu än den var då jag var 14 och i stort behov av romaner man verkligen kunde ty sig till. Boktips är min cup of tea när det gäller att ge råd i julklappshandeln. 
 
Ibland är livet lite väl trist och då följer jag istället slaviskt serier. Men det duger inte med vad som helst. Lost är tidernas bästa tv-serie, och jag har inte tröttnat trots att jag sett alla säsonger mer än sex gånger. Desperate Housewives kommer på en ärofylld andraplats, tätt följd av How I Met Your Mother. Sedan har jag försökt hänga med i några till, men alltid kommit tillbaka till det faktum att ingenting kan mäta sig med Lost. 
 
Jag vill ha en traditionell jul. Rött, vitt och guld allra mest. Fina papper och levande ljus. Mormors pepparkaksdeg. Inte shabby chic. Hembakat och hemgjort och hemsytt. Polkagrisar och chokladaskar och Kalle Anka. Så som det alltid varit, helt enkelt.
 
Vem är du?