Önskeinlägg: julromaner

När jag frågade er vad ni skulle vilja läsa på Jul hos Linda den här säsongen var det många som ville läsa om julromaner. Jag älskar att läsa och att läsa blogginlägg om böcker, så jag tänkte ge det ett försök trots att jag egentligen inte har läst särskilt många julromaner.
 
 
 
I min bokhylla står följande julböcker: 
  • Dan före dan av Felicia Welander (som jag ju nyligen fick i LavLit-boxen)
  • The Twelve Days of Dash & Lily av Rachel Cohn och David Levithan (fortsättningen på Dash och Lilys utmaningsbok, ifall den är mer bekant)
  • Snöfall över strandcaféet av Lucy Diamond
  • 24 goda gärningar av Jenny Fagerlund
  • novellsamlingen My True Love Gave to Me.
Förra året läste vi 24 goda gärningar i min bokcirkel, och den var mysig (och den har ett väldigt fint omslag dessutom!). Den handlar om Emma som förlorar sin man på julafton, och hon fastnar i sitt dåliga samvete över att hon kanske kunde ha gjort något för att rädda honom. Två år senare stöter hon ihop med en man som gått vilse i snöstormen. Hon hjälper honom hem, och då föds en idé hos henne - varje dag fram till julafton ska hon utföra en god gärning. Jag gav romanen tre av fem snökristaller! 
 
 
Jag läste faktiskt ut Dan före dan så sent som imorse (har inte ens hunnit ge den betyg på Goodreads ännu!). Romanen handlar om Sigrid som reser hem till Stockholm för att överraska sin familj lagom till jul. Eftersom hon har sagt till alla att hon ska fira jul utomlands i år har de dock redan gjort upp planer. Det är helt otänkbart för henne att fira jul ensam, och därför börjar hon desperat leta efter en dejt att fira jul med. Handlingen påminner alltså lite om den norska Netflixserien Hjem til jul som jag har skrivit om HÄR, och till en början blandade jag ihop de två.
 
Det är en mysig bok som definitivt väcker julkänslor, men jag tyckte också att Sigrid var en sådan naiv besserwisser ibland (hon droppar liksom fakta om julen lite här och där utan att någon riktigt frågar). Jag tycker om den på samma sätt som jag tycker om julfilmer - handlingen spelar mindre roll eftersom stämningen är det viktigaste. Dan före dan får 3 av 5 snökristaller av mig. 
 
 
Fler romannyheter:
 
 
 
Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson
 
 
Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan
 
 
Vinter vid Sommen av Camilla Dahlson
 
 
Jul på menyn av Debbie Johnson
 
Jag tror inte att jag kommer att köpa fler julromaner den här säsongen (jag föredrar ju pappersböcker), men jag har en prenumeration på Storytel, så om lusten faller på kanske jag lyssnar på Två hjärtans karameller. Jag har hört att den ska vara väldigt mysig!
 
Vad läser ni i höst?